Agrifac - FastFoldPlus

Опцията FastFoldPlus: Най-бързият начин да разположиш стрелата в правилната позиция 

Най-новата разработка от Agrifac опцията FastFoldPlus значително намалява времето за сгъване и разгъване на стрелата. Това се случва по-бързо и по-лесно от всякога преди. Благодарение на управлението чрез джойстик, стрелата се сгъва и разгъва не само по-бързо, но и в пъти по-безопасно. Крайният резултат от новата система е и удължаване на живота на стрелата. Стъпките са вече по-малко за сгъването на стрелата, което води до намаляване на времето за нейното сгъване и разгъване.  

Печелене на време и производителност благодарение на бързото сгъване на стрелата

Времето за което се сгъва и разгъва стрелата с новата опция FastFoldPlus зависи от размера на стрелата. Тройно сгъната стрела с ширина 48 м се разгъва за 22 секунди. 

С пристигането си на полето Agrifac Condor е готова да пръска веднага, само с едно намигване на окото. Вече няма да се изисква повече време за сгъването на стрелата. Сега вече много време може да се спести и да се работи по-бързо, като да се пръскат повече декари за час и ден. Опцията FastFoldPlus увеличава общата ефективност на работата на оператора. 

FastFoldPlus опцията и стабилност на стрелата

Много е важно фермерът да може да разчита на неговата машина. Следователно, за Agrifac беше ключово да разработи система, която да поддържа стрелите с особено отношние и грижа към тях. Дистрибуцията на хидарвличното масло към хидравличните цилиндри се регулира по много прецизен начин. Конвенционалните системи работят с клапани, които се затварят и отварят. Клапаните на FastFoldPlus системата могат да се регулират поетапно в зависимост от състоянието на стрелата, което означава, че хидравличните клапани се регулират безстепенно. 

FastFoldPlus работи съгласно принципа „бавно – бързо – бавно“. Скоростта на сгъването на стрелата нараства с процеса на сгъване и намалява през последният стадий. Това способства машината да сгъва и разгъва стрелите без да предприема резки движения. Пантите са подложени на много по-малко напрежение.

Дори при работа на много стръмни наклони, стрелите ще се разгъват/сгъват плавно и симетрично. По време на процеса сгъване – сензорите на стрелата измерват позиционирането на всяка част от стрелата. Системата ще забави и регулира процеса, ако сгъването/разгъването на отделните части на стрелата се осъщетвява по-бързо от необходимото -  и като краен резултат – равномерно функциониране. 

Много лесно използване 

Лесното управление с джойстик позволява чрез FastFoldPlus да сгъваме и разгъваме стрелата. Налице е лесното разпознаване на всяка част от стрелата, която желаете да сгънете или разгънете. Системата ще сгъне/разгъне автоматично стрелите в правилния момент, за най-кратко време. 

Бързо, безопасно и меко сгъване и разгъване на стрелата

  • Сгъването/разгъването на стрелата е по-лесно и по-бързо от всякога преди 
  • По-висока производителност, като резултат от бързото сгъване/разгъване 
  • Изключително лесно управление
Запитване за брошура

Copyright © 2017 Agrifac Machinery BV. Всички права запазени.